Per què Roses és excepcional per a la gastronomia?
A Roses s’ha fet molt bona feina de promoció econòmica i hi ha una nova generació d’empresaris i cuiners que trepitgen molt fort i, el que és més important, que tots anem a una.
Quines són les especialitats del restaurant?
Els arrossos, les fideuàs i els suquets. Ara he creat un nou plat que és el Pop Costa Brava en què aquest marisc està treballat com si fos una patata brava. Al meu restaurant intento que tots els ingredients siguin de proximitat: productes de la terra de quilòmetre zero i fruits del mar de milla zero.
Ens pot comentar algun secret de la seva cuina?
Al restaurant Falconera intentem mimar i cuidar el producte. Treballem amb la màxima pulcritud els ingredients que provenen del mar, la muntanya i el camp. Soc conscient que he d’estar al costat dels nostres productors.
¿Quines són les anècdotes del seu restaurant de les quals n’està especialment satisfet?
El més important és el que el nostre client quedi satisfet i el desig és que torni.
Què significa l’Aula Gastronòmica de Roses per a la gastronomia local
Tot, ho significa tot a nivell de gastronomia, perquè tenim un espai adient en el port de Roses on compartir informació i formar els joves interessants en la restauració. En aquesta Aula s’imparteixen tallers i es fan showcookings amb la participació dels restaurants locals, de cuiners de fora i dels pescadors de Roses que cuinen les seves receptes tradicionals. Per tant, l’Aula Gastronòmica posa en valor la nostra cuina i és un encert per a Roses.
¿Què li recomanaria a un/a noi/a que vulgui ser cuiner?
Que es dediqui a la cuina si realment li agrada i, si no, que no ho provi.