L’Alex, juntament amb la seva dona Marcela, són els comandants del Sancho Paisa’s, un “petit gran diamant colombià”, diuen algunes de les ressenyes d’aquest establiment colombià a Figueres
– Quina és l’actualitat del Sancho Paisa’s?
Actualment, estem molt satisfets de comptar amb dos locals a la capital altempordanesa. Un, al carrer Caamaño número 1, a tocar de la Rambla, amb plats per emportar, i un altre al carrer Sant Antoni, aquest sí, en format restaurant, el qual estem acabant de fer realitat aquests dies, on ja ens podeu visitar perquè us hi esperem amb els braços oberts.
– Com s’ha de definir o t’agradaria que es conegués el restaurant?
Restaurant amb propostes de menjar colombià per al món, ja que aquests darrers mesos ens ha visitat gent de tots llocs per provar els nostres plats; aquest era el nostre objectiu. I la nostra visió és clara: brindar autenticitat en cada plat. Què volem dir amb això? Doncs que vetllem per aplicar els secrets de la cuina autòctona fins a perfeccionar les receptes tradicionals de Colòmbia. Cadascun dels nostres plats podríem dir que és una obra artesanal, amb ingredients de qualitat i un toc personal que ressalta els sabors de la nostra terra natal.
– Quant fa que existeix el restaurant i com valores aquesta trajectòria?
En el local la Rambla d’aquí poc celebrarem el nostre primer any d’existència. Tanmateix, la nostra experiència culinària va molt més enllà: fa més d’una dècada que la nostra passió per la cuina i la cultura colombiana i de fusió és una realitat, havíem treballat en diverses cuines destacades i havíem cuinat per molta gent i la bona resposta dels nostres seguidors ens va portar a fer realitat el nostre somni: obrir un negoci propi a la ciutat. Per tant, podem dir que el nostre hobby ha passat a ser la nostra feina. Ara bé, és una gran responsabilitat i els inicis mai són fàcils, però la veritat és que després d’aquests mesos estem molt satisfets de tenir un ritme de feina molt regular i constant i que hàgim cuinat no només per colombians, sinó per gent local i turistes anglesos, holandesos, japonesos… Això ens anima a créixer, com demostra el segon local que acabem d’obrir.
– Què diries que us fa especials?
Com deia, la nostra manera artesanal de treballar. Volem modernitzar plats de la nostra terra. Plats que mantenen el seu nom, però que sempre incorporen algun extra, com per exemple l’arròs paisa, el sancocho (“vacío” de vedella), les “salchipapas” de diferents carns, les anomenades safates Paisa, les empanades…