LBar

El local de Julio Estrela s’ha convertit en un local de referència en tan sols un any i mig. El seu establiment, que obrirà durant totes les festes de Nadal, ofereix la millor cuina catalana en un entorn molt cuidat perquè el client se senti tan a gust com a casa.

Com va néixer la idea de posar en marxa aquest bar?

El bar es va inaugurar el juny de 2019 i és un projecte personal de Blanca i meu per posar en marxa un lloc especial a Llançà, on la gent pugui gaudir i sentir-se a gust. Vam voler fer un bar modern i actualitzat situat a un poble. Un local posat al dia, on es pugui prendre una canya o un cafè o sopar i esmorzar en un entorn agradable. Per això la decoració també és molt important per a nosaltres, perquè volem oferir als nostres clients un lloc agradable i en el qual se sentin com a casa.

Quines són les vostres Especialitats?

Nosaltres fem tapes durant tot el dia i també treballem tot el relatiu a carn a la brasa. Hem recuperat la cuina catalana de sempre, amb fricandós, sopes de ceba, cargols a la llauna, bacallà a la catalana, trinxat, escudella, carn d’olla, peixos a la brasa i arrossos … En definitiva, una cuina tradicional, molt de la terra, en la qual no fem experiments. Encara que com som tot el dia oberts, també es pot venir a prendre o picar alguna cosa a qualsevol hora.

També vull destacar que donem ple suport als productors locals i de la DO Empordà. Per això només tenim vins d’aquesta denominació d’origen al nostre local, perquè ens sentim molt arrelats al territori i perquè ens sembla important donar suport als productors i al vi local de la zona.

Heu fet canvis en la vostra cuina des de l’obertura del local?

No hem fet canvis, però si hem posat en marxa una nova línia de negoci basada en arrossos a la brasa per a portar. Oferim molta varietat i la veritat és que funcionen molt bé. És un servei que ja teníem pensat abans de la covid, encara que, quan va arribar la pandèmia, també vam decidir incloure tota la nostra carta al servei de menjar ‘take away’.

Com es presenten les festes de Nadal?

Nosaltres som optimistes de mena. Si ens obliguen a tancar, tanquem, i si podem seguir oberts, treballarem amb optimisme i alegria. Estem en contra dels pessimistes. Nosaltres obrirem cada dia, festes nadalenques incloses, de nou del matí a 12 de la nit, i també el dia de Nadal, Sant Esteve i en Cap d’any. De totes maneres, recomano a qui vulgui venir a visitar-nos que reservi taula, perquè els dies de festes assenyalades no hi ha molts llocs oberts.

I quin balanç fas del temps que fa que treballes i d’aquest any?

Faig un balanç molt positiu, perquè consolidar-se com un establiment de referència a Llançà en només un any i mig és molt positiu. Per això estem molt contents. És veritat que aquest any ha estat dur per a tots els sectors vinculats a l’hostaleria, que som els primers que rebem, però hem aconseguit sortir-nos i seguim en dempeus … O sigui que endavant!

I quins són els teus desitjos per a l’any vinent

Com deia aquell …. ‘virgencita, virgencita, que me quede como estoy’. A mi m’agradaria poder seguir treballant com fins ara i que els clients ens segueixin tractant tan bé com ho han fet fins ara.