Falconera

El xef rosinc Gregory Abella es troba al capdavant de l’equip i la cuina del local especialitzat en arrossos de tota classe

Al número 24 de l’Avinguda Jaume I, de Roses, trobem un establiment restaurador amb el nom de Restaurant Falconera, un nom en homenatge al cap rosinc des del qual es domina visualment tot el golf de Roses i que històricament ha estat un important punt de guaita, i quina imatge fotogràfica presideix una de les parets del local.

Obert el desembre de 2016, el Restaurant Falconera, és un local petit i acollidor, alhora que un espai  modern i clar, amb una decoració que ens convida a  relaxar-nos per a poder gaudir dels plats que ens elaboraran des de la cuina, que es troba a la mateixa vista dels clients.

Al capdavant d’aquest local i de l’equip del  Falconera, es troba el rosinc Gregory Abella, experimentat cuiner que ha treballat en reconeguts establiments de casa nostra com Nou Fusió,  Almadraba Park Hotel, Motel Empordà, Hotel Canyelles; i també de Barcelona i París.

L’any 2011, va quedar finalista al VI Campionat d’Espanya per a joves cuiners, celebrat a Vitoria-Gasteiz dins el XVII Congrés Nacional de la cuina d’autor. Gregory Abella i el Falconera  formen part del col·lectiu “La cuina del vent”, i del grup “Gastronomia d’Origen”, impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus per potenciar la destinació com a gran pol d’atracció turística. “Amb aquest segell volem potenciar els establiments que utilitzen productes locals, vins i olis de l’Empordà, i especialment productes de km0” ens diu el xef Gregory Abella.

El Falconera està presidit pel concepte show cooking, i la seva cuina es caracteritza per la utilització de productes de proximitat o km 0 destacant  tant pel producte com per la seva cuina, una cuina mediterrània  on la seva especialitat en arrossos de tota mena és molt present. Arròs caldós,diferents tipus de paelles, arròs amb llamàntol, i fins i tot el plat  batejat com a “NOpaella” una paella elaborada sense els ingredients tradicionals. Gregory Abella ens explica que ”La nostra idea és arribar a ser un restaurant referent en arrossos,amb moltes variacions i i sortint dels topics de les elaboracions pensades per als turistes”.

Durant la temporada actual el local rosinc obre al migdia, d’una a  dos quarts de tres de la tarda, i, els vespres,  de vuit  a dos quarts de nou.

Adaptat a totes  les mesuresCOVID-19. El local és tancat els diumenges al  vespre i els dilluns tot el dia. Donades les dimensions del local i la seva adatpació a les normes COVID-19 es recomana la reserva de taules trucant al telèfon 972 25 64.                                                                                                                                                                                                       45

 3,123 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui