Parlem amb en Pep Piernau, abans conegut per comandar l’Amiel&Molins de Pont de Molins i ara també per haver consolidat una proposta gastronòmica de qualitat al Mas Nou d’Empuriabrava, càmping que enguany celebra els seus 50 anys
– De moment, a finals de juliol, com valores la temporada? I la vostra trajectòria, aquests anys, al càmping?
La temporada està sent rara. Si bé l’ocupació és lleugerament superior a la de l’any passat, el consum per part dels clients és menor. I aquesta és una tònica que domina arreu aquest any, tal com altres companys dins del sector també han expressat. Possiblement, els clients controlen molt més les despeses o han percebut que en el nostre sector les inflacions, com és evident, també són presents.
Tanmateix, la valoració d’aquests ja quatre anys aquí al Mas Nou és positiva. Ja hem aconseguit que molts clients siguin habituals a cada temporada i ja ens vegin com a família i no com a treballadors. La major part d’ells són belgues i holandesos i, pel que fa als catalans, tot i que també en tenim de Barcelona, molts venen de Torelló, Vic, Olot… Sense oblidar, és clar, els de “km0”: els nostres clients fidels de Figueres, El Far d’Empordà, Vila-sacra, Vilajuïga…
– Quins són els punts forts del restaurant i els vostres plats estrella?
Sobretot que oferim una cuina que posa en valor el treball que hi ha darrere de cada plat, una experiència gastronòmica molt treballada que no es troba en tots els càmpings. Els nostres plats estrella podríem dir que són les paelles (amb arròs de Pals, sofregit ben torrat i elaborat, amb fumet de rap i productes de proximitat), l’àmplia varietat de tapes (de carn o peix i també d’altres com els natxos, tallats i fregits al nostre estil) i les hamburgueses amb pa de vidre. A banda del tema purament gastronòmic, la gent també valora que ens trobem en un lloc tranquil, cuidat i separat, fora de les grans aglomeracions. A més, i com sempre hem dit, un dels avantatges del Càmping Mas Nou és que els seus serveis es troben a l’exterior: els espectacles i el restaurant són oberts al públic general, sense necessitat d’allotjament. Famílies amb mainada valoren molt positivament que sigui un espai segur; els petits poden gaudir de les activitats mentre els adults prenen un còctel.
– Cal destacar algun esdeveniment concret que no ens hem de perdre?
Contínuament es duen a terme activitats interessants de música, màgia… I, enguany, el Càmping Mas Nou celebra el seu 50è aniversari i per això hi ha dies amb bany nocturn, mojitades… O vermutades, com la que va tenir lloc recentment amb la violinista i dj Lia Jensen; va ser un migdia genial. Seguirem tenint esdeveniments destacats al llarg de l’agost i al setembre, tot i que, un any més, l’avançament del calendari escolar per part de la Generalitat ens tornarà a perjudicar i a escurçar la temporada. Malauradament, ens haurem d’acostumar a temporades més curtes i més compactes.