Falconera

El xef rosinc es troba al capdavant de l’equip i la cuina del local

Al número 24 de l’Avinguda Jaume I, de Roses, trobem un establiment restaurador amb el nom de Restaurant Falconera, un nom en homenatge al cap rosinc des del qual es domina visualment tot el golf de Roses i que històricament ha estat un important punt de guaita, i quina imatge fotogràfica presideix una de les parets del local.

Obert el desembre de 2016, el Restaurant Falconera, és un local petit i acollidor, amb capacitat per a uns 40 comensals, i alhora un espai modern i clar, amb una decoració que ens convida a relaxar-nos per a poder gaudir dels plats que ens elaboraran des de la cuina, que es troba a la vista dels clients.

Al capdavant d’aquest local i de l’equip del Falconera, es troba Gregory Abella, experimentat cuiner que ha treballat a reconeguts establiments de casa nostra com Nou Fusió,  Almadraba Park Hotel, Motel Empordà, Hotel Canyelles; i també de Barcelona i París. L’any 2011, va quedar finalista al VI Campionat d’Espanya per a joves cuiners, celebrat a Vitoria-Gasteiz dins el XVII Congrés Nacional de la cuina d’autor. Gregory Abella i el Falconera formen part del col·lectiu “La cuina del vent”, i del grup recentment creat “Gastronomia d’Origen”,impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus per potenciar la destinació com a gran pol d’atracció turística. “Amb aquest segell volem potenciar els establiments que utilitzen productes locals, vins i olis de l’Empordà, i especialment productes de km0” ens diu el xef Gregory Abella .

El Falconera està presidit pel concepte show cooking, i la seva cuina es caracteritza per la utilització de productes de proximitat o km 0 destacant tant pel producte com per la seva cuina, una cuina mediterrània on la seva especialitat en arrossos de tota mena és molt present. Arròs caldós,diferents tipus de paelles, arròs amb llamàntol, i fins i tot el plat batejat com a “NOpaella” una paella elaborada sense els ingredients tradicionals. Gregory Abella ens explica que ”La nostra idea és arribar a ser un restaurant referent en arrossos,amb moltes variacions i i sortint dels topics de les elaboracions pensades per als turistes”. Malgrat això la carta del Falconera ens ofereix un ampli ventall de possibilitats a l’hora d’escollir diferents plats d’entrants, de peix com les gambes de Roses, Suquet, etc; o de carn (tàrtar de bou i moltes elaboracions amb l’ànec com a protagonista, i un seguit de postres per a posar el colofó als àpats, que podrem maridar amb la seva carta de vins empordanesos, de Catalunya i on, també trobarem algunes referències franceses. En resum, el Restaurant Falconera ens ofereix una exquisida cuina amb una atenció al client propera i professional que li dona un caràcter molt familiar i acollidor en un espai molt agradable com a trets diferencials del seu establiment gastronòmic, al qual us animen a descobrir i gaudir-ne personalment.

De dilluns a divendres disposen d’un complet menú del dia al preu de 16 euros. Us recordem que actualment l’horari de servei és de 12:30 a 15:30hores, i que també disposen d’un menú del dia i una carta de plats per a emportar. Ara per ara, mentre durin les restriccions pel Covid-19 el Falconera obre cada dia per dinar i és recomanable realitzar reserva prèvia al telèfon 972 25 64 45.