Joc de Cartes Tv3

A principis de juliol de 2021, el xef Santi Valls, del restaurant Els Caçadors de Maçanet de Cabrenys, va estar participant en la gravació del programa de TV3 Joc de Cartes. La furgoneta del programa es va desplaçar a Peralada, La Bisbal d’Empordà i Maçanet de Cabrenys buscant el millor restaurant de cuina empordanesa. El guanyador? El protagonista de l’entrevista!

Com va ser l’experiència de participar en el Joc de Cartes de TV3?

L’experiència va ser molt bona, independentment del resultat. Tant per la publicitat com per veure com es grava un programa de televisió.

Esperàveu que anés més o menys així o us ha sorprès alguna cosa?

No. Des del moment que ens vam apuntar és perquè vam veure que teníem l’oportunitat de guanyar, però no era el principal objectiu.

Llavors, quin és el principal motiu voler participar en un concurs televisiu?

Primer, ens truquen ells per si volem participar. Jo soc un cul inquiet i m’agrada saber com funciona tot. Cada dia no tens l’oportunitat de veure com es grava un programa d’aquestes magnituds. I també, no us enganyaré, per la publicitat gratuïta de TV3. Pots mostrar el local, l’espai, la cuina que fas…

Els plats que vam veure per la televisió, són “escollits” per vosaltres o realment era el que hi havia a la carta?

Nosaltres tenim la carta que tenim sempre, que va variant en funció de la temporada i del mercat. Ells van escollir el que volien de la carta. Cada concursant demana el que li ve de gust, tant d’entrant, com de plat principal, com de postres. No hi ha cap plat que m’hagués agradat més mostrar ni tampoc cap que no m’agradés que haguessin demanat. Des del moment que tinc els plats a la carta considero que tots són plats per demanar.

Ara ja fa unes setmanes de l’emissió. Heu notat l’augment de clientela?

Doncs sí! S’ha notat molt positivament i la gent et diu que ve perquè t’ha vist al programa. De fet, l’abast que té el Joc de Cartes és molt gran.

Haurem de reservar taula per venir a sopar!

La veritat és que sí! Sobretot els caps de setmana. Estem omplint cada divendres, dissabte i diumenge!

Amb tant d’èxit ara, podran apujar els preus.

Ni apujarem preus ni canviarem res del que estem fent. Al cap i a la fi, la gent ve pel que ha vist, i no crec que això sigui un motiu per apujar preus. Jo els preus els pujo si els proveïdors m’apugen els seus, si no, no tinc cap necessitat d’enganyar els clients.

I què els diu la gent sobre la vostra participació en el programa?

Que vam quedar molt bé, vam fer molt bon paper i vam tenir un comportament molt correcte. És clar que el meu objectiu en el concurs no era discutir amb ningú. Ja que tens l’oportunitat de mostrar el teu restaurant en horari de màxima audiència a TV3, l’has d’aprofitar! Al final, tu tries si vols entrar al “salseo” o no. Jo crec, i és el que em diuen els clients, que ven més la persona, el seu tarannà, que no pas el resultat que obtinguis.

I de les crítiques rebudes durant el programa, què en pensa?

La veritat és que no he modificat res. Crec que el que fan és intentar estirar-te de la llengua perquè entris al joc. Al cap i a la fi, deuen tenir un grup de professionals que saben com fer-te parlar. Jo em vaig marcar l’objectiu d’ensenyar el local tal com és, i l’altre objectiu per mi era quedar bé, ser com soc, sense més.

Per participar, doncs, s’han de tenir les idees clares i saber com es vol participar.

Sí, com a tot arreu on vas. Has de tenir els objectius clars, però alhora deixar-te anar i ser qui ets.

 4,944 visualitzacions totals,  12 vistes d’avui