En Raul, el xef d’aquest destacat local gastronòmic ubicat a Palau-saverdera, ens parla del passat i, sobretot, del present d’aquesta històrica masia-restaurant amb destacada cuina d’autor
– Quina és l’actualitat del Solovida?
Actualment, oferim uns menús de migdia i de nit que tenen bona sortida: són menús degustació i per picar que estan agradant molt. També, com cada temporada, hem posat la carta al dia amb plats elaborats amb productes del moment. Fa 4 anys que tenim obert i la veritat és que valorem positivament aquesta trajectòria. La nostra clientela és molt variada i, pel que fa als més locals, comptem amb seguidors de moltes zones de l’Empordà.
– Com cal definir el restaurant, si algú encara no el coneix?
Jo el definiria com un restaurant amb identitat pròpia, ubicat al bell mig del balcó de l’Empordà, en una masia-restaurant del 1698. Treballem per oferir una cuina molt personal, d’autor i de mercat, amb la premissa de posar molta dedicació i estima en cada plat i, sobretot, de tractar els nostres clients d’una manera molt familiar.
– Quins diries que són els vostres plats que tenen més èxit?
Se’m fa difícil escollir un plat concret: la nostra carta actual és molt diferent de la que vam oferir quan vam obrir. És a dir, anem evolucionant i les nostres propostes i idees culinàries van variant, si bé és veritat que alguns plats són indispensables, com la poma de foie gras, el melós de vedella o la pantera rosa (una proposta de postres molt divertida).
– Ras i curt… per què algú aquesta tardor/hivern us ha de visitar?
Tothom qui vulgui passar una bona estona gaudint d’un bon ambient i d’una bona gastronomia: el Solovida Restaurant és el lloc indicat!