Somsushi

El popular establiment de cuina japonesa ha reobert les seves portes al carrer Sant Pau. Els propietaris i amants d’aquesta gastronomia, animen a deixar de banda els prejudicis i a oferir al seu paladar uns gustos nous i un aliment baix en calories i molt proteic. A Som Sushi hi podran trobar una oferta molt àmplia, tant per menjar al restaurant com per emportar.

– Com comença l’aventura del SOM SUSHI?

Fa més de sis anys, l’Alfonso, un dels socis, i la seva dona, la Nerea, fans de la cuina japonesa, cada vegada que els venia de gust menjar cuina japonesa, havien de fer molts quilòmetres. Llavors van pensar que seria molt bona idea acostar aquesta gastronomia a la ciutat de Figueres. Però volia anar un pas més enllà, amb el take away, menjar per emportar, que pogués arribar a la taula i que la família, grans i petits, ho poguessin degustar. L’Alfonso van engrescar Juanma, què és l’altre soci, i així va començar tot!

– La Covid ha fet mal a tot el sector de la restauració, com els ha anat a vostès?

A nosaltres el confinament ens va obligar canviar-ho tot. Abans del tancament per la pandèmia estàvem situats a La Rambla. Degut a l’estat d’alarma i la incertesa de la situació, vam parar l’activitat uns mesos. Quan vam voler tornar a engegar, ens en vam trobar amb la falta d’empatia dels propietaris. Uns mesos després vam veure que es llogava el local on hi havia hagut la fleca Llobet, un espai amb molt d’encant i gran, i ens vam tornar a engrescar. S’ha de dir que part de la decisió va ser gràcies a tot els clients que ens enviaven missatges d’ànims i de ganes de que tornèssim. Aquests local està situat el carrer Sant Pau, número 17, un carrer on s’hi pot trobar la llibreria Edison, Multiópticas, el fotògraf Torner, segle XX, la ferreteria l’Estaca, davant nostre el restaurant Vermut, la joieria Carbonell i la perruqueria Lídia, establiments de tota la vida que tothom coneix.

– Què li recomanarien a algú que no ha provat mai aquest tipus de cuina?

Sobretot que es treguin prejudicis i li donin la oportunitat al seu paladar de provar aquest menjar. No tot el sushi o els plats japonesos és fet amb peix cru. És una cuina molt àmplia. El sushi està reconegut com un dels menjars més sans i nutritius, de fàcil digestió i amb baixos nivells de calories i greixos, i alhora ofereix un contingut proteic elevat!

– Com es pot iniciar una persona de gustos mediterranis a la cuina oriental?

Es poden iniciar amb el Som Sushi rolls, els típics uramaquis, rotlles d’arròs per fora i no es veu l’alga. Els fem amb paper d’arròs. També hi ha gyoses, que es fan al vapor, i els fideus yakisoba o pollastre teriyaki.

– Quin és el secret d’un bon maki o niguiri?

El més important és l’elaboració. Per fer-ho, la clau, és el tracte que se li fa a l’arròs: la textura i el gust. És molt difícil fer un bon arròs. I sobretot, que els ingredients siguin de qualitat. Nosaltres el peix el comprem als Pescadors de Roses. El nostre sushi és pla. Mantenim el sushi tradicional, sense emmascarar. Posem les salses a part. 

– I quin és “l’especial” de la casa? 

En tenim varis. A més dels combinats, fem menjar vegetarià, vegà i sense gluten. Hi ha molta gent que té dificultats per trobar-ne quan tenen intoleràncies. Però tenim un somsushi roll que és el més popular, de salmó, alvocat, formatge cremós, ciboulette i ous de peix volador. I un altre, molt diferent, de foie, ceba caramel·litzada i salsa teriyaki.

Somsushi

 4,159 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui