shanghai

Una experiència única on poder tastar olors i textures d’una cuina xinesa que incorpora tradició i innovació

La proposta d’avui ens portarà fins al corriol de les Bruixes, de Figueres, ja que en el número 11 d’aquest cèntric carrer es troba un restaurant que és tot un clàssic en la gastronomia local: El restaurant xinés ShangHaï, un local fundat el 1974 per Pablo Lee, i la seva dona Letícia Hsing Kuo.

Actualment, amb gairebé mig segle de vida el ShangHaï, després de diferents ampliacions i reformes, encara manté el restaurant al mateix indret però han passat de dotze taules inicials a 5 menjadors . Actualment la Letícia segueix al peu del canó del local, amb el seu cunyat, Fermin Lee, portant l’establiment, fidels a la mateixa filosofia de quan varen obrir i, amb l’experiència acumulada per en Fermí al llarg dels anys, tant al costat del seu germà Pablo, com a l’ofici aprés a l’escola d’Hostaleria i Turisme, de Girona o al seu propi local figuerenc.

La cuina del Shang-Haï i les seves especialitats, -que inclouen un ampli ventall de possibilitats-, des de plats dolços a agredolços i picants, des d’arrebossats a plats amb salses variades, verdures, arrossos i carns, el seu ànec Pequin o la fondue xinesa a base de brou, i molts altres, sempre receptes de cuina xinesa de base tradicional, adaptades a cada temporada i que la converteixen en una experiència única on poder tastar olors i textures d’una cuina xinesa que incorpora tradició i innovació, maridada amb un ampli ventall de vins de la D.O.Empordà.

Entre tanta varietat de plats de la seva carta es fa difícil fer una proposta i per aixó us recomano escollir varis plats per a poder compartir i tastar. Malgrat tot us deixo una proposta: Tallarines Shanghaï, pa xinès, arròs tres delícies i gambes agredolces. Per postres proveu el seu gelat de regalèssia:fantàstic!

Per reserves: Tel. 972 50 30 50.

 828 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui