Esteve Girones

Esteve Gironès i Hernández es va presentar a les eleccions municipals del 2015 a la llista de Convergència i Unió per Saus, Camallera i Llampaies, va ser el cap de llista més votat i elegit alcalde dels tres nuclis de població que conformen el municipi alt empordanès. Fins l’Octubre del 2006 el seu nom oficial era només Saus i a partir d’aquella data, es varen afegir els noms dels antics municipis de Camallera i Llampaies al nom oficial. Amb un superfície d’11,4 km², el 2019 comptava amb  837 habitants. A les passades eleccions municipals, ara amb JUNTS (JxCat-Junts), l’Esteve Gironès va renovar l’alcaldia amb la majoria absoluta del seu grup.

Saus, Camallera i Llampaies compten amb un ric patrimoni monumental i ofereixen moltes possibilitats a l’hora de gaudir-lo.

Quins creu que són els millors fets positius per Saus, Camallera i Llampaies que s’han dut a terme en els darrers anys?

Els darrers anys s’ha dut a terme vàries actuacions que han implicat un augment de la qualitat de vida i del benestar dels veïns i veïnes del nostre municipi. Entre les més importants hi trobem la millora de l’escola, la llar d’infants, el pavelló poliesportiu, el local social de Saus, el consultori mèdic, el centre de serveis de la gent gran, així com la col·locació de gespa artificial al camp de futbol per primera vegada a la història.

També s’han reparat canonades d’aigua que han evitat talls en el subministrament, s’han interconnectat tots els dipòsits d’abastament d’aigua i s’ha construït una planta desnitrificadora a Llampaies. No cal oblidar la reparació de carrers i voreres, la col·locació de bombetes LED a l’enllumenat públic i l’arribada de la fibra òptica al municipi.

I els negatius, si és que creu que n’hi ha hagut algun?

El fet més negatiu dels últims anys ha estat, sense cap mena de dubte, la irrupció de la pandèmia de la covid-19, a partir d’aquest moment entrem en unanova fase, desconeguda fins aleshores, i de la qual encara desconeixem els efectes que podrà tenir.

Com veu el futur de la seva població per als propers anys?

El futur em fa ser positiu, ja que tenim encaminades diverses subvencions que ens permetran continuar millorant el nostre municipi, la meva màxima prioritat és que els veïns i veïnes es sentin orgullosos de viure als nostres pobles i no els manqui cap servei ni infraestructura, posant la salut de les persones per sobre de tot.

Quin projecte li ha fet més il·lusió poder portar a terme?

Sempre els projectes que fa anys que s’estan reclamant i s’aconsegueix portar-los a terme fan il·lusió. En aquest sentit, la millora de l’escola i del local social de Saus, el sanejament de la xarxa municipal d’abastament d’aigua i la col·locació de gespa al camp de futbol, són projectes que s’han pogut materialitzar i fa il·lusió haver pogut realitzar-los.

Què li faria estar orgullós del seu mandat?

El que fa més orgullós a qualsevol alcalde durant el seu mandat és complir amb el programa electoral amb el qual s’ha compromès, en aquest sentit anem pel bon camí. Tot i això, algunes actuacions ja no depenen de nosaltres, com és el cas de la demanda perquè s’aturin els trens de mitja distància a l’estació de Camallera, una altra de les reivindicacions històriques del nostre municipi que fa anys que estem reclamant i que m’agradaria que es complís durant el mandat.

Coneix la RevistaCRAE? Qué li sembla?

Fa molts anys que conec i segueixo la revista CRAE. Crec que és un molt bon mitjà per informar-se dels actes i esdeveniments que es duen a terme a la nostra comarca.

 2,131 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui