Fermín Lee és l’actual responsable del restaurant Xinés Shang-Haï, el primer xinès de les comarques gironines, i emblemàtic local que el 1973 varen obrir a Figueres el matrimoni Pablo Lee i Letícia Hsing Kuo.
Al númeo 11 de Corriol de les Bruixes, de Figueres i que, després de més de quaranta anys de vida, encara és un local de referència en el món gastronòmic local i de la comarca gràcies a l’amabilitat, i el bon tracte dels seus professionals i les seves especialitats culinàries que permeten als seus clients a emprendre un viatge a través dels sabors xinesos, passant pel picant i també per l’agredolç posat al dia i al gust dels seus clients.
Quina transformació creu que ha sofert Figueres en els darrers 15 anys?
La transformació que ha sofert Figueres en els darrers anys és un fet cada cop més reconegut tant al nivell nacional cóm Internacional.
Quin creu que és el millor fet positiu per a la ciutat que s’ha fet?
Particularment destacaria que en els darrers anys s’han obert més botigues, nous restaurants i tambè molts esdeveniments culturals amb renom cóm l’Acùstica o la Fira dels Vins de l’Empordà , entre moltes altres activitats que donen vitalitat a la ciutat.
I el negatiu, si és que n’hi ha hagut algun?
Per mi, un fet molt negatiu va ser la pèrdua del Festival del Circ Elefant d’Or , ja que considero que era un important esdeveniment que anava guanyant molts reconeixements any rere any.
Com veu el futur de Figueres per als propers anys?
Sens dubte el futur de Figueres no será un cami de roses , ens hi haurem d’esforçar molt, tant els comerciants cóm els polític,s per donar un actractiu comercial i una seguretat ciutadana.
Qué caldria fer?
Reactivar les confiances I fer conèixer encara més els ventalls de possibilitats que oferiex la ciutat de Figueres i l comarca de l’ Alt Empordà.
Coneix la revista CRAE? Qué opina d’ella?
Conec des de fa molts anys a la Revista CRAE i crec que es tracta d’una revista popular i polifacética.