Jordi Masquef

Nascut a Figueres el 1980, Jordi Masquef Creus es va llicenciar en Dret per la Universitat de Girona ,màster en assessoria i gestió tributària per l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) i postgrau en Dret de família i successions per la Universitat Pompeu Fabra. Jordi Masquef ha exercit d’advocat i d’assessor fiscal per a diferents empreses internacionals, com PricewaterhouseCoopers o Ernst&Young. Des del 2010 exerceix la docència a ESADE. Ha estat ex-jugador i directiu de la Unió Esportiva Figueres i, des del 14 de novembre de 2018,  va ser el substitut de  Marta Felip en el càrrec d’alcalde de la vila de Figueres, quan aquesta va ser nomenada secretària general de la conselleria d’Empresa i Coneixement, i va entrar a formar part de Govern de la Generalitat.

El nou batlle i cap de llista del grup PDeCat a les properes eleccions va assumir el govern de Figueres durant mig any, fins la celebració d’eleccions municipals. Masquef va ser investit cinc mesos després que Marta Felip anunciés la seva renúncia i en un ple presidit per Francesc Cruanyes com a alcalde accidental. A les eleccions municipals de maig 2019 Masquef i el PDeCat varen obtenir 8 regidors, un més que en els anterior comicis però una coalició de partits, va donar l’alcaldia a Agnès Lladó, d’ERC. Actualment Masquef és regidor a la oposició i portaveu del grup del PDeCat a l’Ajuntament figuerenc i vicepresident segon del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i Diputat Delegat del Servei d’Esports 

Quin creu  que és el millor fet positiu per a Figueres i la comarca  que s’ha realitzat en aquests darrers 15 anys?

 A mi no m’agrada tant mirar cap al passat, com fer-ho cap al futur. Segurament trobaríem molts fets rellevants durant els últims 15 anys, com el 40 anniversari del Museu Dalí, la capitalitat de la cultura catalana, haver arribat a fer el cim en quan a prestigi gastronòmic es refereix amb restaurants com El Bulli, l’arribada de l’AVE, etc…però sóc dels que penso que el millor per a Figueres i per la omarca encara ha d’arribar. 

I els negatiu, si és que n’hi ha hagut algun?

Sense cap mena de dubte, la pandèmia que estem patint. És una situació mai abans viscuda i que provoca a més de gran incertesa, un gran dolor i patiment a les famílies. La gent té por a lo desconegut i la Covid-19 encara és, a dia d’avui, una gran desconeguda i això fa que la situació de pànic encara sigui més accentuada. Haurem de conviure amb la pandèmia encara durant uns mesos mes, tot esperant la troballa d’una vacuna que faci oblidar aquest malson. 

Com veu el futur de l’Alt Empordà per als propers anys?

El futur de l’Alt Empordà serà el que decideixin tots els Alt-Empordanesos i Alt Empordaneses. Certament la comarca està dotada de grans actius, i ja no parlo només de temes turístics, sinó que gaudim d’una localització estratègica, jo diria que privilegiada, éssent la porta a Europa i estant a 50 minuts d’una gran urbs com Barcelona. Per tant, en els propers, el desenvolupament de la industria i sobretot de la logística ha de ser un dels principals objectius, a més de seguir cultivant allò en lo qual ja som capdavanters com el turisme, l’enogastronomia, la cultura, el comerç i en general el sector serveis.

Qué proposaria per millorar/solucionar-ho?

Per aconseguir-ho cal un lideratge ferm i que totes les administracions s’alienin i apostin per aquest projecte. El fet de que cadascú faci la guerra pel seu compte farà que no avancem com a comunitat. Aquí ja no val pensar en individual, pensar en només el meu poble o ciutat. Aquí s’ha de pensar en col·lectiu, en comunitari i buscar aliances i sinèrgies amb els altres pobles de la comarca.

Finalment, coneix la revista CRAE?, Quina és la seva opinió?

 Oi tant que la conec! La revista CRAE s’ha convertit en un referent de la informació en la nostra comarca. Una revista que tracta temes de rabiosa actualitat, però des d’un punt de vista local, i que sap tenir aquella proximitat amb el ciutadà que moltes altres revistes i diaris no saben tenir. Un altre aspecte que valoro molt de la revista és que fa les funcions de cartellera de pobles de l’Empordà i així pots estar informat de totes les activitats que es fan a la comarca i així poder gaudir-ne alguna. Pot semblar una tonteria però a tothom li agrada veure’s “retratat” en el CRAE!

 393 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui