Restaurant Bon Retorn

El Restaurant Bon Retorn a Figueres s’ha convertit en un punt de trobada gastronòmic ineludible per als habitants locals i els visitants de l’Alt Empordà. Gaudeix de la millor cuina mediterrània amb productes de proximitat en un ambient agradable, ja sigui a l’interior o a la terrassa a l’aire lliure. Presentats amb cura i detall, els seus plats estan elaborats amb productes de la comarca, sempre frescos i de qualitat.

La carta canvia quatre vegades l’any en funció de l’estació per oferir els millors productes de la temporada. El seu variat i complet menú del dia, és una opció gastronòmica amb una gran relació qualitat/preu, molt recomanable. Hem de fer també esment a la selecta carta de vins de la D.O. Empordà. I tot això sense oblidar el seu hotel tres estrelles, recentment reformat, a només 5 minuts en cotxe del centre de Figueres i envoltat de jardins, amb diverses terrasses i una magnífica piscina exterior.

Quina transformació/inversió heu fet en els vostre establiment en els darrers quinze anys?

En el nostre sector, les millores són constants si et vols mantenir al dia. Canvis de mobiliari, tant a les zones comunes com a les habitacions, les solem fer cada any. I com a inversió més important, reformes per millores als banys de les habitacions i als tancaments, sense oblidar les que s’han fet de connectivitat i de xarxa.

Quins creu que son els millors fets positius per al món de la gastronomia que s’han dut a terme en els darrers quinze anys?

Ferran Adrià i els germans Roca, liderant tot un col·lectiu dedicat a la cuina, han posat el nostre territori al capdavant de la oferta culinària mundial. Han dignificat la professió i s’ha generat un prestigi que ha propiciat que molts cuiners s’hi hagin enmirallat, creant així una cultura gastronòmica i culinària de gran qualitat, a l’abast de tothom i extesa a tot el territori. A l’Alt Empordà, també fa quinze anys, es va crear la “Cuina del Vent”, des de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà. És un col·lectiu que, des de les sinèrgies, pretén portar arreu la nostra cuina, la que es fa aquí, amb els productes del territori, els nostres vins, els nostres olis, amb tot el bon saber fer i tot l’amor que hi cal posar, perquè surtin els millors plats.

I els negatius, si és que creu que n’hi ha hagut algun?

M’estimo més pensar en positiu

Com veu el futur de l’hostaleria per als propers anys?

No serà fàcil. Tot el que estem vivint fa que ja estiguin canviant moltes coses, i el nostre sector es veu molt afectat, dels que més. Hem d’estar tots molt ben preparats, per quan tot això s’acabi poder tornar a donar el millor servei com sempre ens ha caracteritzat.

Qué caldria fer per millorar-ho?

Anar tots junts: tot el sector turístic, oferta cultural, la D.O. Empordà (tant vi com oli) i totes les empreses d’activitats que complementen l’oferta turística, per tal de promocionar el gran territori que tenim, amb tots els seus productes. Tenim una meravella d’entorn i només ens ho hem de creure i fer la feina molt ben feta, perquè tots els qui ens visitin en parlin i els quedin les ganes de tornar.

Coneix la RevistaCRAE? Qué li sembla?

És una revista local que ha anat creixent al llarg d’aquests 15 anys fins a convertir-se en un referent per la comarca.