Narcis Isern

Nascut el 28 de desembre de l’any 1953 a l’Armentera, Narcís Isern va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial. El juliol de l’any 1977 va entrar com tècnic en una empresa de distribució elèctrica. Va prejubilar-se com a cap d’explotació el gener del 2011. Aquell mateix any va ser nomenat alcalde d’aquest municipi alt empordanès per la llista de Convergència i Unió.

L’esperit de servei públic li ve de família ja que el seu pare, el seu cosí, i el seu germà han passat també per aquest mateix Ajuntament.

El terme municipal de l’Armentera, amb una superfície de 6 km² conta amb una població de gairebé un miler d’habitants 937 (cens 2018).A les darreres eleccions municipals del 2019, Narcís Isern i el seu equip varen assolir la majoria absoluta per renovar l’alcaldia per quatre anys més.

Quina transformació ha sofert l’Armentera en els darrers 15 anys?

Hem crescut, d’uns 750 habitants als 930 actuals. Ha vingut gent jove que ha fet que l’escola creixés es construís l’escola bressol que comporta dinamització del municipi.

Quins creu que son els millors fets positius per al poble que s’han dut a terme en els darrers anys?

De menys a més i entre d’altres:El cobriment de la pista esportiva; l’escola bressol; La substitució per làmpades Led de l’enllumenat públic que ha suposat un estalvi important, tant mediambiental com econòmic i La instal·lació de l’aigua potable a tot el casc antic del municipi.

I els negatius, si és que creu que n’hi ha hagut algun?

La crisi del totxo va comportar un fort estrès per molta gent de L’Armentera, que s’ha prorrogat amb la Covid – 19.

Com veu el futur de l’Armentera per als propers anys?

– S’haurà de treballar molt i posar-hi molta imaginació.La subsistència de pobles com el nostre que basen la seva economia en l’agricultura i minoritàriament amb el turisme i no té indústria, té difícil respondre els reptes de futur.

Quin projecte li ha fet més il·lusió poder portar a terme?

– Fins ara el projecte de la instal·lació de l’aigua. Prioritari i cabdal pel nostre municipi.

Què li faria estar orgullós del seu mandat?

– Que els meus conciutadans ens recordessin, a tots els que ens hem dedicat al servei del poble, com un equip que ha treballat el millor que ha sabut i pogut, i sempre, sense cap interès personal.

Coneix la Revista CRAE? Què li sembla?

– La coneixem, en formem part. És una revista que aporta informació dels pobles de l’Empordà des d’una altre perspectiva.