Nuria Escarpanter

Núria Escarpanter és educadora infantil i diplomada en magisteri (també estudiant de Psicologia a la UOC) i té en excedència una plaça a l’Ajuntament de Llançà com a tècnica de Cultura, mentre es dediqui a la política. 

Ha estat militant de CDC des del 2002 i actualment és associada a Junts per Catalunya havent passat per militar també al PDeCAT. L’any 2018 va decidir tornar a la política municipal i es va presentar al procés de primàries per a escollir cap de llista per a les eleccions municipals de 2019 del PDeCAT. En no presentar-se cap més candidatura  els militants i simpatitzants van poder votar si donaven suport a Núria Escarpanter, que va rebre el 100% dels vots.

Núria Escarpanter porta doncs des del  2003 a la política municipal, i om a regidora del 2003 al 2015 va ocupar diferents àrees. A les eleccions municipals del 2019 es va presentar per Junts per Llançà, obtenint tres regidors. 

L’assemblea de Junts per Llançà va decidir apostar per un pacte de govern amb el PSC, en comptes d’un govern amb ERC, per compartir l’alcaldia per dos anys cada partit. L’experiència municipal de la Núria en l’espera de ser la propera alcaldessa de Llançà a partir del Juny de 2021, ens ha fet adreçar-li el nostre qüestionari dels quinze anys.

Quina transformació ha sofert Llançà  en els darrers 15 anys?

Penso que afortunadament Llançà ha sofert molts canvis i la major part d’ells positius. Millores en els carrers del Port i Vila, nova oficina de Turisme, Millora dels espais urbans, asfaltatge de carrers, Construcció d’un nou INS, Camps de gespa artificial, millores en el Pavelló d’Esports, etc. Jo penso que Llançà s’ha anat transformant sense perdre la seva identitat i fent possible que els nostres joves hagin decidit quedar-se al poble. Viure en un lloc on quasi totes les primeres necessitats les pots tenir cobertes, és quelcom molt important des del punt de vista de futur i sobretot també és molt important que seguim essent atractiu per a tots els nostres visitants. Mantenir aquest turisme sostenible i familiar, crec que ens ajuda com a poble i ens fa ser referents i com no podria ser d’altra manera, és mèrit de tots i totes els llançanencs i llançanenques.

Quins creu  que son els millors fets positius per al poble  que s’han dut a terme  en els darrers anys?

La construcció de la Llar d’Infants i del nou INS, ha permès a les famílies tenir als nostres infants des de P0 a fins el Batxillerat al poble i això és quelcom molt important per nosaltres. I menys despesa és clar! L’augment d’aparcaments també ha estat quelcom molt significatiu. Que la oferta cultural i turística tingui certa rellevància també ens dona molta identitat. Les ampliacions dels parcs infantils, asfaltatges de carrers, Wifi a espais públics gratuïts, Construcció del Dic perquè les llevantades no ens afectessin en la magnitud que ho feien… l’Obertura del Centre de Dia també ha estat quelcom molt ben rebut per usuaris i famílies. Millores en la pineda del Port, un espai de trobada fantàstic, l’arbrat de l’avinguda Pau Casals i dels carrers del Port de Llançà, etc. i un llarg etc de coses que no puc esmentar però que ens han fet créixer com a poble.

I els negatius, si és que creu que n’hi ha hagut algun?

Crec que tenim pendent potenciar el nostre comerç, millorar en tema de neteja i crear un nou projecte en matèria de Seguretat. No vull dir que no s’hagi fet res aquests darrers anys però sí penso que el que s’ha fet és insuficient per les necessitats i demandes actuals.

Com veu el futur de Llançà per als propers anys?

Jo el veig amb molt d’optimisme malgrat que ens esperen èpoques molt complicades. La pandèmia del Covid19 ens ha de fer canviar a tots les prioritats i pensar més, en les persones que pateixen les conseqüències d’aquesta. Em refereixo a les persones que es dediquen al comerç o tenen o tenien una feina que ha quedat trastocada amb aquest tema. També a persones que han vist com la seva economia ha quedat malmesa. Com li deia, veig un Llançà amb projecció, però molt solidari amb aquells qui ho necessitin.

Quin projecte li ha fet més il·lusió poder portar a terme?

Potser del que em sento més orgullosa és d’haver donat la possibilitat a totes les famílies de Llançà de gaudir de la gratuïtat dels llibres. Això no seria possible oblidant el personal que hi treballa, però penso que l’estalvi que això suposa per a tots nosaltres és quelcom molt important. Vaig creure que era possible i així ha estat, i que sigui per molts anys!

Què li faria estar orgullosa del seu mandat?

Sé que dos anys és poc temps, però és el suficient per marcar una tendència i un camí de futur. No puc oblidar que tinc un pacte de govern i que els meus socis també ho hauran de veure factible a banda d’ajudar-me a fer-ho realitat, però crec que res del que citaré els pot semblar malament. Em sentiria molt orgullosa de fer realitat una nova biblioteca ubicada igualment a la Casa de Cultura, amb uns espais més dignes i una separació d’espais per a més menuts i per adults, que la fibra òptica arribi a tot el nostre poble;avançar en el projecte de la rotonda tan reivindicada pel poble de Llançà,construir el primer Pipi Can a Llançà; Reobrir un nou espai pels més joves, Fer que els llançanencs es sentin més segurs, Construir una mini deixalleria per millorar en la neteja del nostre poble. Solucionar el problema d’inundabilitat que hi ha al Port de Llançà, concretament a l’Avinguda Mestral. Posar la primera pedra en el Nou Geriàtric i Centre de Dia de Llançà.C om li deia, hi ha molta feina a fer però hi tinc les ganes i la il.lusió de fer-la. Llançà s’ho mereix!

Coneix la RevistaCRAE?  Qué li sembla?

Oi tant que la conec! De fet en sóc una fervent seguidora. Sempre he pensat que és un tipus de publicació molt necessària a la comarca perquè ens ajuda a saber què passa  i quins projectes o esdeveniments donen als nostres pobles veïns. Moltes vegades hi ha poblacions més grans que tenen els mitjans suficients per fer-se conèixer i explicar les iniciatives engegades, en canvi n’hi ha d’altres que ho tenen molt més complicat i és aleshores quan la revista CRAE reverteix això i t’acosta a pobles o activitats que potser et serien desconegudes. Us desitjo a tots i en especial al company Pau Guerrero molts èxits!

 1,320 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui