Pere Vila

Nascut a Girona el 1973, Pere Vila és tècnic especialista en Turisme i Hostaleria. De 1994 a 2000 va exercir el professorat de la branca Serveis a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, de la que va ser noment director l’any 2000.

A nivell polític , des de 1994 milita a Convergència Democràtica de Catalunya i a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC),i actualment a Junts per Catalunya Va ser escollit alcalde de Llançà, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà de 2007 a 2009. El 2012 fou elegit diputat per Girona i el 2015 fou nomenat president de la Diputació de Girona. Actualment i, des del juliol de 2018 és el  Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Girona.

Quin creu que és el millor fet positiu per a la comarca que s’ha realitzat en aquests darrers 15anys?

Sens dubte l’arribada de l’AVE l’any 2013. Una infraestructura essencial que ens ha connectat, ha millorat la mobilitat i ha ajudat a la dinamització turística, empresarial i comercial de la comarca.

I els negatius, si és que n’hi ha hagut algun?

Alguns dels impactes més negatius per la comarca els últims anys han estat els focs del juliol de 2012, que van cremar 13.000 hectàrres de bosc i conreu i van causar la mort de 4 persones, amb el que implica la recuperació del territori en tots els àmbits i sectors després d’un foc tan virulent.

I com no, la pandèmia. Si bé és cert que és un tema que ens afecta a escala mundial, l’Alt Empordà aquest estiu n’ha patit greus conseqüències.

Com veu el futur de l’Alt Empordà per als propers anys?

Malgrat que en aquests moments pugui costar veure-ho, m’imagino un futur positiu i pròsper per la comarca, en tenim tots els ingredients necessaris.

Les bones perspectives industrials que ens arriben amb el potencial del nou polígon del Far- Vilamalla, ajudaran a fer créixer l’economia, i això repercutirà directament en el territori i la seva gent.

Però no podem oblidar que som un territori turístic per excel·lència i hem d’esperar i posar tots els esforços en recuperar el turisme després d’un 2020 més que complicat a causa de la situació sanitària.

Qué proposaria per millorar/solucionar-ho?

Sempre he defensat que una bona entesa entre el sector públic i el sector privat és una de les millors eines per tirar endavant projectes ambiciosos, i estic convençut que la inversió publico-privada seguirà essent clau per potenciar la capacitat de l’Alt Empordà.

Coneix la revista CRAE?, Quina és la seva opinió?

Per descomptat, quin empordanès no la coneix? És tot un referent a la comarca, llegir-la és una bona forma de conèixer l’Empordà, el comerç de la zona, l’oci i els esdeveniments culturals, la seva gent i tot el que passa a prop nostre. Costaria entendre l’Alt Empordà sense la revista CRAE i sense l’empenta d’en Pau Guerrero, el seu director; per això us vull felicitar per aquest quinzè aniversari, que en siguin molts més.

FOTO: Pere Vila, el 2015 quan va ser nomenat President de la Diputació de Girona